Καραμοντάνης: Βραβεύτηκε για τη συνολική προσφορά του

Lifetime Achievement Award στα IN BUSINESS AWARDS 2014

Στο Γεράσιμο Καραμοντάνη, CEO της Caramondani Bros PLC δόθηκε το βραβείο Lifetime Achievement Award. Ο κ. Καραμοντάνης βραβεύτηκε κατά τη διάρκεια της τελετής επιβράβευσης του κυπριακού επιχειρείν τα IN BUSINESS AWARDS 2014.

Κατά τη διάρκεια της βράβευσης του κ. Καραμοντάνη, προβλήθηκε  video που παρουσιάζει τις σημαντικές στιγμές της καριέρας του.

«Όλα άρχισαν τον Φεβρουάριο του 1959, όταν επέστρεψε από τη Βηρυτό όπου σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και μαζί με τον αδελφό του Σταύρο Καραμοντάνη αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εργοληπτική εταιρεία που να ασχολείται, κυρίως, με ηλεκτρομηχανολογικά», αναφέρεται στο video.

Ενεργώντας πάντοτε με γνώμονα την πρωτοπορία, η εταιρεία δημιούργησε τον πρώτο ηλιακό θερμοσίφωνα στην Κύπρο και σχετικά νωρίς, για τα κυπριακά δεδομένα, εισήλθε στον τομέα της ψύξης και του κεντρικού κλιματισμού.

Το 1967 απετέλεσε εταιρικό έτος – ορόσημο με τη δημιουργία του εργοστασίου Caramondani Plastics, όπως και το 1974, με την εισαγωγή της πρώτης κινητής μονάδας αφαλάτωσης. Ακολούθησε η εγκατάσταση του πρώτου εργοστασίου αφαλάτωσης στο νησί το 1997 και  το 2001 η περαιτέρω επέκταση στον τομέα με την εξαγορά της OSMO SISTEMI Srl Ιταλίας, η οποία σχεδιάζει, κατασκευάζει, εγκαθιστά και λειτουργεί μονάδες επεξεργασίας υδάτων ανά τον κόσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *